LeefEnergieBewust neemt Smit Isolatie Groep over

Amsterdam, 24 oktober 2023 – LeefEnergieBewust, het duurzaamheidsplatform voor consumenten, VvE en het MKB, kondigt vandaag de acquisitie van isolatiebedrijf Smit Isolatie Groep aan.

Reden voor de acquisitie is schaalvergroting, landelijke dekking en expertise in de markt.

LeefEnergieBewust werkt sinds begin 2021 aan verdere uitbreiding van haar platform met nieuwe diensten en bedrijven, zowel via organische groei als overnames. Met de acquisitie van Smit Isolatie Groep verstevigt LeefEnergieBewust haar positie in de isolatiemarkt. Door de jarenlange ervaring van Smit Isolatie Groep in de isolatiebranche en het goede netwerk in de regio is het een mooie aanvulling voor de LeefEnergieBewust groep.

Alexandra Hubar, CEO van LeefEnergieBewust: “De acquisitie van Smit Isolatie Groep past perfect binnen de groeiambities van ons platform. Wij werken al langere tijd samen met Smit Isolatie Groep en hebben dezelfde kijk op kwaliteit en natuurvriendelijk isoleren. Daarom zijn wij blij dat ze nu ook onderdeel gaan uitmaken van de LeefEnergieBewust groep”.

Smit Isolatie Groep

Smit Isolatie Groep is al 25 jaar een begrip in het noorden van Nederland. Met een breed klantenportfolio, variërend van consumenten, woningcorporaties, agrarische sector en scheepvaart, zijn ze een ervaren partij in de markt. Smit Isolatie kenmerkt zich door kwaliteit en kunde en is expert in alle vormen van woningisolatie.

“We kijken uit naar ons partnership met LeefEnergieBewust”, zegt Smit Isolatie Groep eigenaar Jack Guikema. “De ambities en visie van de groep passen goed bij onze eigen strategie om duurzaamheid voor iedereen beschikbaar te maken. Hierdoor kunnen wij ook onze huidige klanten meer duurzaamheidsproducten aanbieden zoals zonnepanelen en een thuisbatterij”.

Over LeefEnergieBewust

LeefEnergieBewust is een platform dat de samenwerking stimuleert op het gebied van duurzaamheidsoplossingen voor woningeigenaren, VvE’s en het MKB. De missie is om de energietransitie voor iedereen toegankelijk en bereikbaar te maken. LeefEnergieBewust heeft met 10 vestigingen landelijke dekking. De aangesloten bedrijven bieden onder andere zonnepanelen, alle soorten isolatie, laadpalen, batterijen, energielabels, duurzaamheidsadviezen en onderhoudscontracten aan. Leefenergiebewust | Leef Energie Bewust

Over Smit Isolatie Groep

Smit Isolatie Groep is al meer dan 25 jaar actief als isolatiebedrijf. Gevestigd in Veendam in Groningen, maar ook actief verder in Nederland. Ze bieden spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, dakisolatie en subsidieadvies aan. Met 30+ medewerkers zijn ze dagelijks bezig om Nederland duurzamer te maken. Smit Isolatie Groep