LeefEnergieBewust neemt 12MNDN over

Apeldoorn, 3 november 2022 – LeefEnergieBewust, het duurzaamheidsplatform voor consumenten, VvE’s en het MKB, kondigt vandaag de acquisitie van 12MNDN Projecten B.V. en 12MNDN Elektro B.V. (gezamenlijk “12MNDN”) aan.

Reden voor de acquisitie is toegang tot de zakelijke markt, productverbreding en schaalvergroting

LeefEnergieBewust werkt sinds begin 2021 aan verdere uitbreiding van haar platform met nieuwe diensten en bedrijven, zowel via organische groei als middels overnames. Met de acquisitie van 12MNDN verstevigt LeefEnergieBewust haar positie in de markt van zonnepanelen. Via de bedrijven De SolarStudio en Greeny Bros. was de groep al actief in de particuliere markt, waar met 12MNDN nu ook zakelijke klanten worden toegevoegd. Daarnaast bieden het netwerk en de specifieke expertise van 12MNDN een mooie toevoeging aan de zonnepanelen-tak, waar in toenemende mate samenwerking tussen de verschillende bedrijven plaatsvindt.

Naast zonnepanelen is 12MNDN met onder andere warmtepompen ook actief in aanverwante duurzaamheidsproducten en bijbehorend duurzaamheidsadvies, wat een waardevolle toevoeging biedt voor LeefEnergieBewust. Met deze toevoeging kan de geplande productverbreding richting een breder pallet van duurzaamheidsproducten en duurzaamheidsadvies verder worden uitgerold binnen de verschillende bedrijven.

De samenwerking en kruisbestuiving tussen de verschillende bedrijven wordt daarnaast verder versneld door de reeds gerealiseerde verhuizing van 12MNDN naar de locatie van A. Rouwenhorst in Apeldoorn. Hiermee is er een centrale hub van de groep gecreëerd op een geografisch gunstige locatie voor zowel de isolatie- als zonnepanelenactiviteiten. Deze verhuizing zal de huidige samenwerking van de bedrijven verder intensiveren en toegang bieden tot nieuwe schaalvoordelen.

Alexandra Hubar, CEO van LeefEnergieBewust:

“De acquisitie van 12MNDN past perfect binnen de groeiambities van LeefEnergieBewust. De bedrijven en medewerkers brengen nieuwe expertise mee op het gebied van zonnepanelen en warmtepompen. Hierdoor kunnen we particulieren, het MKB en woningbouwcoöperaties nog beter bedienen.”

Over 12MNDN

12MNDN is sinds haar oprichting als duurzaamheidsadviseur in 2014 hard gegroeid in zowel advies, verkoop en installatie van diverse duurzaamheidsproducten voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Met haar uitgebreide expertise is zij in staat complete verduurzamingsprojecten te verzorgen op zowel klein- als grootschalig niveau. De primaire focus ligt op zonnepanelen, maar 12MNDN is ook breder actief in de markt van verduurzaming met onder andere warmtepompen. In 2020 is er met 12MNDN Elektro een eigen installatie-tak opgezet, die bijdraagt aan de brede expertise van 12MNDN.

Hans van Enck, Directeur van 12MNDN:

“We staan te popelen om de samenwerking uit te bouwen. De overname door LeefEnergieBewust – wat wij steevast “samenwerking” noemen – past perfect bij de fase waarin 12MNDN zich bevindt: de markt vraagt veel op het gebied van duurzaamheid en 12MNDN ziet vele kansen en mogelijkheden in deze samenwerking om te groeien in omzet/resultaat, personeel en kwaliteit.

Een belangrijk aspect voor 12MNDN was daarbij ook wélke mensen hen over zouden nemen. In het geval van LeefEnergieBewust hebben we daar alle vertrouwen in. Met plezier en perspectief bouwen we deze samenwerking in duurzaamheid verder uit.”

Over LeefEnergieBewust

LeefEnergieBewust is een groep van bedrijven welke zich als one-stop-shop richt op het aanbieden van verduurzamingsproducten en -diensten voor particuliere woningeigenaren, VvE’s en het MKB. Momenteel bestaat de groep uit De SolarStudio, Greeny Bros., IsoSun, UniPearls, A. Rouwenhorst en Bestisol. Ieder bedrijf kent een eigen specialisme met een specifieke eindklant, waarbij het aanbod bestaat uit onder andere zonnepanelen, isolatiematerialen, laadpalen en bijbehorende installatie & advisering. De missie is om de energietransitie voor iedereen toegankelijk en bereikbaar te maken. Leefenergiebewust | Leef Energie Bewust

Contact: Renée Naber, renee.naber@leefenergiebewust.nl/0618973250